
Roló
Ezt a receptet már nem tudom kitől kaptam, de nagyon bevált. Nem az a "vajas izével" töltött amit mostanában sajtos roló néven árulnak a boltokban.
A tészta egyszerű vajas tészta, bár én most az anyósom által előre begyúrt és lefagyasztott hájastésztából csináltam.
A krém a következőképpen készült:
Hozzávalók:
20 dkg margarin
10 dkg liszt
5 dl tej
2 tojás
20 dkg sajt
só, bors, szerencsendió
Az első 3 hozzávalóból besamelmártást készítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a 2 tojássárgáját és a felvert tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sajtot, és tetszés szerint ízesítjük.
Szilveszter előtt kiskanállal, tegnap a lányom segítségével habzsákkal töltöttem meg maradék rolókat. Együtt sokkal gyorsabban ment. Én nyomtam a habzsákkal, ő márotta a sajtba a végeit.
Nekem formám nincs, még tavaly csináltunk a lányokkal újság, sütőpapír és cérna segítsgével rúdakat amin ki lehet sütni a rolókat. ( Újság felteker, sütőpapírral beburkol, cérnával rögzít.) Fóliával még egyszerűbb lehet.