2, 7 dl langyos tej
35 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
7 dkg cukor
1 vaníliás cukor
7 dkg Rama (apró darabokra vágva, nem kell olvasztani)
1 TK só
2 tojás sárgája
1 EK tejföl
1,5 dkg friss élesztő
1 marék mazsola (kb 5dkg)
Sütése normál programon 3.00, világos színnel. A sütés vége előtt negyed órával ki kell venni, hogy ne legyen nagyon sötét színű (a több cukor miatt) Kb. 90 dkg-os kalács lesz, és olyan gépben süthető, ami 1 kg-os kenyeret süt. Mazsola helyett lehet bele kakaót tenni, ezt az utolsó dagasztás lejárta előtt, kb fél-1 perccel tettem bele, így szép csíkos lett. Lehet fahéjas is, de akkor 2 TK fahéjat a dagasztás előtt kell hozzáadni a többi hozzávalóval. Én végig mellette ültem és néztem, mert nagyon megkel, figyelni kell, nehogy kifusson. Én előbb le is állítottam a kelesztést és elindítottam a sütést, hatalmasra nőtt és nagyon finom lett.