Sógorom új nevet adott neki mivel az eredetit elfelejette, úgyhogy nálunk ez Belissima néven fut a továbbiakban:)
Leírom az eredeti Latsia féle receptet, én ezt variáltam mindig az éppen itthon lévő hozzávalók szerint.
Adventi Florentin:
5 dkg vaj
125 ml tejszín
125 g cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mk fahéj
100 g vágott mandula
50 g cukrozott vágott narancshéj
50 g cukrozott vágott citromhéj
85 g liszt
Az első 5 hozzávalót összemelegítjük és belekeverjük a második 4 hozzávalót.
Sütőpapírral bélelt tepsikre kanállal kis kupacokat teszünk és addig sütjük, míg a szélei kicst megbarnulnak.
Én egyből dupla adaggal kezdtem, de így is alig maradt karácsonyra:) Az első adagba tettem egy kis reszelt csokit, de fölösleges volt, mert elolvadt benne és csak a színén látszott. Csokicseppeket tudnék benne elképzelni, de nekem olyan nem volt itthon.
Másodszorra mogyoróval csináltam, és megplusszoltam egy kis aszalt ananásszal. Harmadszor dióval, és cukrozott narancs és citrom hijján, vegyes cukrozott gyümölcsöket tettem bele ( ebben is volt némi narancs), persze az ananász elég jól bevált, azt sem hagytam ki.
Habcsók:
Tojásonként 10 dkg porcukrot felverünk gőz fölött, majd belekeverünk izlés szerint diót és mazsolát, majd nyitott sütőajtónál szárítjuk.
Én 5 percig sütöttem kislángon nyitott ajtónál, majd lezártam és ott hagytam száradni.