1.Sajtos rúd útra készen 2.Bogi unatkozott:)
Ezt a receptet egy volt szomszédasszonyomtól kaptam, azóta csak Márti sajtosaként elmlegetjük. Napok múlva is ropogós, nem szárad ki.
Hozzávalók:
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
25 dkg margarin
2 tojássárgája
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 kk só
Tetejére:
1 dl tejföl+1 tojássárgája összekeverve
sajt ízlés szerint
Az elkészítésében nincsen semmi különös: tészta hozzávalóit összegyúrni, vékonyra nyújtani, megkenni-szórni sajttal, csíkokra vágni és megsütni. Nem kell külön az élesztővel babrálni, vagy keleszteni. Én most ugyan kicsit pihentettem a hűtőben, mert más dolgom volt, de nem muszáj. A tepsiben egy fél órát lehet pihentetni, akkor kicsit feljön, de én ahogy kész az első tepsi egyből sütöm. Mire az utolsó tepsi kisül, az első úgyis elfogy:)
A csigákat Bogi lányom követte el, és mondhatom fincsi kis falatkák lettek.